Instruktioner för underhåll av webbplatsen

Nya skribenter kan registrera sig själva och få ett lösenord för inloggning via E-post direkt i sin egen dator. Denna behörighet ger möjlighet att skriva in rapporter om Lokala observationer. Det går också att på egen hand ladda upp bilder till hemsidan och infoga dessa i artikeln. I viss mån går det också att ändra i layouten men detta bör undvikas.

Styrelsen har utökade befogenheter att skriva och ändra på hemsidan enligt nedan:

Kategorier:
Kategorierna är begränsade till sådana som är Artiklar och visas under motsvarande menyrubrik. Publicera alltid artikeln när du sparar den. Om du vill spara för att komplettera senare använd underkategorin "Uncategorised" så visas den inte på hemsidan men du kan hämta in den senare och komplettera under ändra artikel. Komplettera och sätt in rätt kategori samt spara. Styrelsen kan ändra i andra styrelsemedlemmars dokument utom Lokala Obsar.

Artiklar:
Om artikeln skall innehålla mycket text, skriv först en ingress och tryck "Läs mer" (finns längst ner på sidan). Fortsätt sedan med resten av texten. Det blir då plats för flera artiklar som visas direkt på sidan och när man läser en artikel kan man expandera hela artikeln.

Versioner:
Varje artikel sparas i tio versioner. Vid varje Spara läggs en ny version upp. Om något blir fel går det att hämta fram en tidigare version och backa innehållet till denna. När version nr 11 sparas raderas den tidigaste och kvar blir tio versioner.

Lokalobsar:
Totalt 541 lokalobsar finns nedskrivna sedan starten av den tidigare hemsidan år 2001. Det senaste årets noteringar har kopierats över till den nya sidan. Allt gammalt innehåll finns kvar och kan hämtas fram vid behov. Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så fixar jag det.

Veckofågel:
Visning av veckofågel styrs av publiceringsdatum upp och ned. Varje år måste detta datum uppdateras för att visning skall ske ännu ett år. Detta sker i menyn Admin->Tabellunderhåll special. Det kan göras när som helst men endast passerade veckor uppdateras till nästkommande år.

Kalender:
Kalendern består av vanliga artiklar som skrivs i med rubrik och text och sparas under kategori "kalender". För att visningen skall fungera bra krävs att datum för händelsen skriv in enligt ett visst format. Skriv in datum för aktiviteten i början av texten enligt följand eexempel. ... torsdagen den 5 september kl.12, 2023 ...  Det är viktigt att hela årtalet skrivs ut och att månaden skrivs med hela namnet före årtalet. I övrigt finns inga restriktioner på innehåll.

Kalendern visas till vänster på startsidan och när aktiviteten har passerat månaden visas den ej längre.