Hur vädret är i början av Januari är något vi inte kan råda över, nej inte annars heller så klart, men ibland har man en väldig tur på sina utflykter och träffar precis rätt.

Jag hade förmånen att spendera några magiska dagar i norra Bohuslän på västkusten. Sol, svag vind, ett lugnt hav. Magnifika färger både på hav och himmel. Det märks att vintern är mild på flera vis. Dels finns där ingen is men framförallt på mängden sjöfågel som fortsatt är kvar.

Ute på Otterö matas det fåglar och där syns så klart både blåmesar och talgoxar men även rödhaken som ju inte alls visar sig så här års i Uppvidinge, i alla fall inte här hos mig.

En fågel jag blev fundersam över och behövde ha hjälp med artbestämning var en ejder. Det visade sig vara en ung hane. Fantastiskt att den är så mörk med bara det ljusa bandet om halsen innan den ruggat färdigt för att sedan bli en praktfull guding.

På ett skär stod ett 15 tal hägrar och filosoferade över livet. Personligen tycker jag de påminner om en viss bankman ur en Dickens bok. Jag vet inte riktigt varför men det är kanske något med "puckelryggen" och den grå, lite ruggiga, kostymen.

Ta hand om er därute!

Hälsningar från Barbro