Igår den 18/2 var jag som vanligt på f.m nere vid luckorna för att kolla vattennivån i dammen. Allra längst upp i dammen såg jag tre stora mörka figurer som satt på iskanten. Jag kunde inte urskilja vad det var men när jag bankade för att få loss de fastfrusan luckorna, tog tre havsörna till vingarna!


Snabb som en sölig vessla hastade jag upp till huset för att plocka fram min tub. Men då var alla borta naturligtvis. Efter några minuter var de tillbaka. Ackompanjerade av många korpar, kråkor och kajor. Precis innan landade fyra sångsvanar på dammen, troligtvis samma familj som så framgångsvist häckade sommaren 2014. Två av de sex ungarna var med.
Fantastisk syn med tre havsörnar, två subadulta och en adult. Svårt att säga åldern, är inte så vass på det. Hur som helst så var två av dom märkta med en röd märkning på högerbenet samt en blå märkning på vänster.
Kunde det bli så mycket bättre än så här? Jodå, det kunde det, nu dök nästa aktör upp på arenan, en jättefin räv som säkert undrade vad det var för liv. Man såg hur han hajade till vid åsynen av örnarna. De blängde tillbaka och räven tyckte det var bäst att retirera. Nyfikenheten var dock större, och han dök upp ytterligare vid ett tillfälle.
Skådespelet höll väl på närmre en timme.
Nu var vi verkligen "mitt i naturen".
En oförglömlig upplevelse för Lotta och mej.